Іспит Goethe-Zertifikat В2/вступ до Studienkolleg Німеччини

Іспит Goethe-Zertifikat проводиться Інститутом Гете, створений федеральним урядом Німеччини для розповсюдження німецької мови та культури в усьому світі. Сертифікати Інституту Гете мають міжнародну репутацію і визнання якості підтвердження німецької мови вищими навчальними закладами та роботодавцями в усьому світі. Сертифікати Гете відповідають рівням загальноєвропейських компетенцій володіння іноземною мовою (CEFR) від А1 до С2. Дані іспити проводяться у встановлені дати у сертифікованих центрах в усьому світі.

Goethe-Zertifikat В2 є обов’язковою вимогою для українських школярів бажаючих навчатися у Німеччині після 11-ти класів української школи. Українські школярі не можуть вступати до вищих навчальних закладів Німеччини відразу ж після закінчення школи, вступити на перший курс до університету Німеччини можливо після успішного закінчення підготовчого коледжу у Німеччині для іноземців Studienkolleg, або після закінчення 1-го курсу в Україні.
Важливо: на різних джерелах і сайтах підготовчих коледжів вказана інформація щодо того, що, нібито, іноземних школярів приймають на підставі сертифіката рівня В1 — дана інформація є застарілою і неактуальною!

Для українських школярів бажаючих навчатися у Німеччині, мінімальним прохідним рівнем є В2 (для дорослих), який необхідно підтвердити міжнародним мовним сертифікатом Гете (Goethe-Zertifikat). За міжнародними стандартами вивчення іноземних мов, для освоєння рівня В2 необхідно прослухати і засвоїти такі рівні і кількість академічних годин: А1 (100год.) + А2 (100год.) + В1 (120ч.) + В2 (160ч.) + Підготовка до Goethe- Zertifikat В2 (60ч.). Всього 540 академічних годин.

Рівень В2 передбачає: 
-розуміння основного змісту та подробиць складних текстів на конкретні, абстрактні, соціальні та професійні теми;
-точний і впевнений виклад інформації під час дискусій на різні теми та в області власної спеціалізації;
-вільне і спонтанне розуміння німецької мови, що робить можливим комунікацію із носіями мови без особливих зусиль з обох сторін;
-ясний і детальний виклад широкого спектру тем, відстоювання своєї позиції щодо актуального питання, приведення переваг і недоліків різних варіантів.


Опис іспиту 

Іспит Goethe-Zertifikat В2 триває 205 хвилин (екзаменатори можуть робити паузи між проведенням іспиту по кожній із частин мінімум 10 хвилин), складається із наступних обов’язкових частин:
1. Письмовий тест в групі:
Читання (Lesen)80 хвилин
Аудіювання (Hören)30 хвилин
Письмо (Schreiben)80 хвилин
2. Усний тест в групі/говоріння (Sprechen)в парі або індивідуально 15 хвилин

Результат іспиту Гете

Максимальна кількість балів по кожній із частин становить 100. Іспит вважається пройденим якщо складені всі частини (модулі) іспиту та отримано не менше 60 балів за кожен модуль. У іншому випадку іспит вважається не пройденим. У разі якщо абітурієнт не добрав необхідну кількість балів за певним модулем — можна перескласти кожен модуль окремо.

Встановлено наступне співвідношення балів і оцінок за іспит: (в таблиці)
100 – 90 відмінно (sehr gut)
89,5 – 80 добре (gut)
79,5 – 70 задовільно (befriedigend)
69,5 – 60 достатньо (aureichend)
59,5 – 0 не пройдено (nicht bestanden)


Іспит Goethe-Zertifikat В2 можна скласти: Київ, Одеса, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Луцьк, Львів, Ужгород, Чернівці.

Зареєструватися на іспит Goethe-Zertifikat В2 можна онлайн, терміни початку реєстрації і дати проведення іспитів вказуються на офіційному сайті Гете Інституту https://www.goethe.de/ins/ua/uk/spr/prf/gzb2.html

Вартість іспиту: 4800 грн. (1700 грн. за один модуль). Оплата здійснюється у банку по квитанції, онлайн через інтернет-банкінг Вашого рахунку / карти або ж готівкою через термінал у сертифікованому центрі Інституту Гете у Вашому місті.
Результати іспиту оголошуються через 10 календарних днів з моменту проведення іспиту на офіційному сайті Інституту Гете https://awe.goethe.de/awe?INST=GI-Kiew.

Оригінал сертифіката видається на наступний день після оголошення результатів у сертифікованому центрі складання іспиту у Вашому місті.
Goethe-Institut в Києві
вул. Волоська, 12/4
Тел. +380 44 4969785
info-kiew@goethe.de

https://www.goethe.de/ins/ua/uk/index.html

Контакти та адресу у інших містах ви можете знайти за посиланням: https://www.goethe.de/ins/ua/uk/ueb/koo/slz.html